Cibercrims (en producció)

Crims virtuals amb conseqüències molt reals

Cibercrims és una docuserie de 6 capítols que s’inscriu en el gènere del true crime per sensibilitzar sobre la realitat de la ciberdelinqüència i per difondre la necessitat de la prevenció en el nostre dia a dia.

La sèrie és una coproducció amb Dana Building per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i serà difosa a través de la nova OTT de la CCMA, aixó com a la televsió linieal.

El Programa

El cibercrim està experimentant una revolució de la mà de les tecnologies més punteres, especialment tot el que té a veure amb l’IA i l’exposició de dades personals a través de les xarxes socials, que està permetent als criminals escalar les seves operacions i utilitzar mètodes d’engany cada vegada més sofisticats.

Aquesta activitat, que aprofita totes les possibilitats de l’economia digital ja mou, segons Interpol, més negoci que el tràfic de drogues.

En aquesta sèrie ens centrem en els delictes més avançats per mostrar una radiografia de l’estat de la ciberdelinqüència actutal. Ho fem en un estil de true crime, per atraure l’interès del públic amb un format d’entreteniment. Però aquest programa té també una vocació de servei públic, a través de la sensibilització de la població davant d’aquest tipus d’amenaces i la difusió de pràctiques que ajudin a prevenir-les.

Cada capítol es centra en una tipologia de delicte digital. La narració alterna la investigació d’un cas real (relatat amb els codis d’una història de detectius), amb el context i el funcionament d’aquesta tipologia de delictes.

Producció: The Folks Films & Dana Building

Mitjà: CCMA

Canals de difusió principals: OTT + TV lineal

Canals de difusió secundaris: xarxes socials

Durada: 6 capítols de 25’

Gènere: docusèrie true crime

Data d’estrena: 2024